Hold på hatten! Nå blir det full storm 

Det er ventet full sørvestlig storm langs kysten av Møre og Romsdal mandag.

UVÆR: Nord-Norge er vant til uvær, dette bildet ble tatt i Bodø i juli 2015. FOTO: MARIUS HELGE LARSEN / NTB SCANPIX
UVÆR: Nord-Norge er vant til uvær, dette bildet ble tatt i Bodø i juli 2015. FOTO: MARIUS HELGE LARSEN / NTB SCANPIX

Fra mandag er det ventet full sørvestlig storm på opptil 25 meter per sekund langs kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag.

– Stormsenteret ligger like nord for Skottland akkurat nå. I løpet av ettermiddagen og kvelden vil dette bevege seg nordover, sier vakthavende meteorolog Camilla Albertsen i StormGeo til TV 2. 

Allerede søndag kveld er det ventet sør-sørøstlig liten storm utsatte steder på vestlandet. Fra i natt er det ventet liten til full storm nord i Sogn og Fjordane og langs kysten av Møre og Romsdal.

– I løpet av natten vil vinden dreie mot vest og sørvest. Da avtar vinden lengst sør på Vestlandet, mens det i nord vil blåse fra liten til full storm, forklarer hun. 

På mandag er det ventet liten storm utsatte steder langs kysten av Trøndelag. Vinden vil minke først sent på ettermiddagen.

– Det kan være greit å feste løse gjenstander, råder meteorologen. 

Lavtrykket vil også føre med seg nedbør, og meteorologen forventer mellom 70 og 90 millimeter med nedbør på enkelte steder Vestlandet i løpet av mandagen

I utsatte steder i fjellet på Vestlandet sør for Stad, Agder, Telemark og Buskerud kan vinden komme opp i sørlig liten storm og snø. Dette kan føre til vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, skriver meteorologisk institutt i sitt OBS-varsel.

NTB/TV 2

Mer innhold fra TV 2