Amerikanske pannekaker

Lise Finckenhagen steppet inn for Wenche i dag. Hun laget deilige pannekaker uten egg, melk og gluten. En fest for allergikere og alle andre.

Oppskriften er til 10 små og tykke pannekaker, og er hentet fra boken "Pannekaker" av Lise Finckenhagen.

Dette trenger du:

  • 3 ts egg-erstatning (no egg)
  • 6 ss vann
  • 100 g jyttemel
  • 50 g rismel
  • 1-2 ss sukker(kan sløyfes)
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • En klype salt
  • 2 dl mandelmelk (mandeldrikk) eller soyamelk med vanilje
  • Kokosolje, nøytral olje eller melkefritt smør til steking
  • Friske bær til servering

Slik gjør du:

Visp egg-erstatning og vann sammen, til det begynner å skumme.
Bland jyttemel, rismel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.
Visp melken inn i det tørre, og bland til slutt inn egg-erstatningen.
Tilsett litt mer mandelmelk hvis røren virker veldig tykk.
Stek små, fine pannekaker over middels høy varme.