Formel 1-førerne hyllet Mexico da Rosberg gikk til topps

Nico Rosberg vant Mexico Grand Prix da landet arrangerte sitt første VM-runde i formel 1 siden 1993.

FOLKEHAV: Meksikanerne møtte opp i hopetall til det første formel-1-løpet i Mexico siden 1993.   Mark Thompson/Getty Images/AFP
FOLKEHAV: Meksikanerne møtte opp i hopetall til det første formel-1-løpet i Mexico siden 1993. Mark Thompson/Getty Images/AFP

30-åringen gikk til topps fra pole position. Lewis Hamilton jaktet like bak hele løpet, men kom seg aldri forbi stallkameraten fra Mercedes i det første formel 1-løpet i Mexico på 23 år.

– For en utrolig dag. Det var en god kamp med Lewis, som kjørte veldig bra og jeg er veldig, veldig glad for denne seieren, og for en plass å gjøre det. Foran et absolutt fantastisk publikum, sa Rosberg etter seieren.

Hamilton har allerede sikret seg VM-tittelen, men Rosberg håper å sikre seg annenplassen. Med seieren klatret han fra tredjeplass til annenplass foran Sebastian Vettel, som ble måtte bryte etter 52 runder søndag.

– Nico kjørte et fantastisk løp. Det har bare vært fantastisk her i Mexico. Jeg har aldri sett et publikum som dette. Det er som en fotballkamp. Fansen er utrolig, sa Hamilton.

Rosberg tok sin fjerde seier for sesongen, men den forrige kom helt tilbake i den åttende VM-runden i Østerrike i slutten av juni. I mål slo han Hamilton med nesten to sekunder. Avstanden til Valtteri Bottas på tredjeplass var 14 sekunder. (©NTB)