Porsjoner

Ingredienser

  •     Div typer salat,f.eks fersk hjertesalat og ruccola
  • 1   Rødløk
  • 3   Solmodne tomater
  • 1   Boks salatbønner (hvite, sorte eller røde bønner, ikke bønner i tomatsaus)
  • 3   Hardkokte egg
  • 2   Bokser tunfisk i olje
  •     Flaksalt, grovmalt pepper
  •     Olivenolje

Aioli- Hvitløkmajones:

  •     Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
  • 4   Fedd hvitløk
  • 2   Eggeplommer
  • 0,25 TESKJE Salt
  •     Pepper
  • 1 TESKJE Sitronsaft
  • 1,5 DESILITER Solsikke eller mais olje
  • 0,5 DESILITER Olivenolje

Skyll av salaten og del den i mindre biter. Rens og skjær løk i tynne strimler/båter. Del tomater i båter og slangeagurk i terninger. Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Del hardkokte egg i båter. Anrett grønnsaker og tunfisk på serveringsfatet. Dryss over litt flaksalt, grovmalt pepper og evt litt olje eller hvitløksmajones.

Se del to her!

Hvitløkmajones: Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smakt til med litt salt og pepper.