Middels Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 800 GRAM Benfritt storfekjøtt av høyrygg, bog, mørbrad
  •     Olje/ smør til steking
  • 3 - 4   Fedd hvitløk
  • 1,5 TESKJE Salt
  • 8 - 10   Pepperkorn eller 1 ts grovmalt pepper
  • 1 SPISESKJE Tørkede Provence urtekrydder blanding
  • 1   Laurbærblad
  • 4 SPISESKJE Tomatpuré
  • 3 DESILITER Kraft eller buljong
  • 3 DESILITER Rødvin (kan erstattes av kraft)
  • 8 - 10   Småløk
  • 2   Gulrøtter
  • 2 - 3   Skiver sellerirot
  • 150 GRAM Bacon
  • 200 GRAM Sopp
  •     Persille

Skjær kjøttet i litt store terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet over i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper, tørkede urter, laurbærblad og tomatpuré. Kok ut panne med rødvin og kok inn til det halve. Hell innkokt rødvin og kraft over kjøttet i gryten. Kok opp og la kjøttet trekke ca 45 min under lokk. Rens løk og grønnsaker, del gulrøtter og sellerirot i staver. Ha grønnsakene over i gryta når det gjenstår ca 20 min av trekketiden. Del bacon i biter og brun i en stekepanne sammen med sopp. Tilsett i gryten rett før servering. Smak til med salt og krydder. Dryss over rikelig med finhakket persille før servering. Server med kokte poteter, potetmos, ris eller grovt brød og en grønn salat.

Tips: Potetmos med selleri: Kok poteter og sellerirot i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og sellerirot og spe med varm melk eller matfløte. Smak til med litt smør, salt og pepper.