Middels Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 PAKKE Frossenspinat eller 250 g fersk spinat
  • 5 DESILITER Vann
  • 3   Grønnsakbuljongterninger
  • 3   Fedd hvitløk
  • 1   Purre
  • 2 SPISESKJE Olivenolje
  • 200 GRAM Kremost med hvitløk og urter ( gjerne lettvarianten)
  •     Salt, pepper
  •     Spekeskinke til servering
  •     Litt revet parmesanost

Skyll godt av frisk spinat og kok den mør ( 2-3 min) i litt av vannet. Tilsett resten av vannet og grønnsakbuljongterningene og kok opp. Trekk kasserollen tilside. Rens og skjær hvitløk og purre i biter og surr det mykt i olivenolje. Tilsett 3/ 4 av kremosten og bland sammen. Ha ost- og purreblandingen over i gryten med spinat, kok opp og bruk en stavmikser til å lage en glatt suppe. Smak til med salt og pepper. Anrett i dype tallerkener og legg en skje av kremosten og en skive spekeskinke på toppen. Dryss over litt revet parmesanost Server gjerne med brød.