Porsjoner

Ingredienser

  • 2 DESILITER Hvetemel
  • 5 DESILITER Melk
  • 4   Egg
  • 2 - 3 SPISESKJE Smeltet smør
  • 1 TESKJE Salt
  • 0.5 - 1 DESILITER Finhakket gressløk eller vårløk
  • 200 GRAM Lettsaltet flesk eller bacon

Lag pannekakerøre av hvetemel, melk, egg , smeltet smør og salt og la den svelle i ca 30 min.

Skjær flesket/baconet i terninger/strimler og stek det gyllent og sett tilside.

Stek fleskepannekakene i en liten stekepanne. Ha litt av flesket , litt av fettet fra flesket og litt gressløk/vårløk i stekepannen, tilsett røre og stek pannekaken gyllen ved middels varme. Snu og stek på andre siden.

Fortsett å steke fleskepannekaker på samme måte.

Legg fleskepannekaken oppå hverandre og del i ”bløtkake” stykker eller server en og en fleskepannekake.

Server med råkost av rå revne gulrøtter og ev eple.