Porsjoner

Ingredienser

  • 350 GRAM Salte peanøtter
  • 1   Pk, 200 g Ritz salte kjeks
  • 6   Eggehviter
  • 5 DESILITER Sukker
  • 2 TESKJE Bakepulver
  • 2 TESKJE Vaniljesukker

Glasur:

  • 100 GRAM Smør
  • 200 GRAM Lys kokesjokolade
  • 6   Eggeplommer
  • 100 GRAM Melis

Legg kjeks i en frysepose og , knus ved å rulle et kjevle over. Knus til det blir mindre biter , ikke bare ”pulver”.

Gjør det samme med peanøttene.

Stivpisk eggehviter og sukker til en fast marengs.

Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.

Hell i en bakepapirkledt langpanne (30x40 cm) . Smør kantene på langpannen ( de som ikke er dekket av bakepapir) med litt smør eller olje .

Hell røren i formen og stek i varm stekeovn 180oC , på nederste rille i 25-30 min.

Glasur: Smelt smør og sjokolade over svak varme. Pisk eggeplommer og melis til lys eggedosis og vend inn smeltet smør og sjokoladeblandingen ( pass på at den ikke er for varm) .

Sett glasuren ev litt i kjøleskapet , slik at den tykner litt før den smøres over kaken.

Sett kaken litt kjølig slik at glasuren stivner , før kaken skjæres opp.