Porsjoner

Ingredienser

  • 1   Form a ca 1 1/2 l pr (porsjon)

Grunndeig:

  • 150 GRAM Mykt smør
  • 150 GRAM Sukker
  • 3   Egg
  • 1 DESILITER Melk
  • 250 GRAM Hvetemel
  • 1,5 TESKJE Bakepulver

Deig 2:

  • 2 SPISESKJE Kakao
  • 2 SPISESKJE Sukker
  • 0,5 DESILITER Matfløte eller melk
  •     Varm stekeovnen til 170 oC.

Smør en form på ca 1 1/2 l med litt smeltet smør eller spray med formfett og dryss med mel. Dekk evt bunnen av formen med en strimmel bakepapir. Det gjør det enkelt å ta kaken ut av formen.

Rør smør og sukker lyst og kremaktig. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt. Rør inn mel og bakepulver vekselvis med melken. Røren skal ikke røres seig.

Bland sammen kakao, sukker og melk og rør inn i 1/3 av den lys deigen. Den mørke deigen skal ha samme konsistrens som den lyse deigen.

Fyll halvparten av den lyse røren i formen, legg den mørke røren over og resten av den lyse røren på toppen.

Trekk en gaffel gjennom røren. På denne måten vil den lyse og mørke deigen sige litt over i hverandre og danne et mønster.

Stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 170 oC i 50-60 min. Prøv med en bakenål/pinne om kaken er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen deig på pinnen/nålen når den stikkes i kaken.

Avkjøl kaken litt før den hvelves på rist.

Nystekte formkaker er ganske løse og brekker lett, de må behandles forsiktig.