Porsjoner

Ingredienser

  • 800 GRAM Benfritt storfekjøtt av høyrygg, bog, mørbrad
  • 3 - 4 SPISESKJE Hvetemel
  •     Smør til steking
  • 3 - 4   Fedd hvitløk
  • 1,5 TESKJE Salt
  • 8 - 10   Pepperkorn eller 1 ts grovmalt pepper
  • 1 SPISESKJE Tørkede Provence urtekrydder blanding
  • 1   Laurbærblad
  • 4 SPISESKJE Tomatpuré
  • 3 DESILITER Kraft eller buljong
  • 3 DESILITER Rødvin
  • 8 - 10   Småløk
  • 2   Gulrøtter
  • 2 - 3   Skiver sellerirot
  • 150 GRAM Bacon
  • 200 GRAM Sopp
  •     Persille

Skjær kjøttet i litt store terninger og vend det i hvetemel. Brun det i varm panne i smør til kjøttet blir godt brunet. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet over i en kasserolle tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper, tørkede urter, laurbærblad og tomatpuré.

Hell over kraft og vin ( kok ev ut pannen med litt av vinen eller kraften ). Kok opp og la kjøttet trekke ca 45 min under lokk.

Rens løk og grønnsaker, del gulrøtter og sellerirot i staver
Ha grønnsakene over i gryta når det gjenstår ca 20 min av trekketiden.

Del bacon i biter og brun i en stekepanne sammen med sopp. Tilsett i gryten rett før servering. Smak til med salt og krydder. Dryss over rikelig med finhakket persille før servering.

Server med kokte poteter, potetmos, ris eller grovt brød og en grønn salat.

Tips: Potetmos

Kok poteter og sellerirot i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og sellerirot og spe med varm melk eller mat fløte. Smak til med litt smør , salt og pepper.