Fisk på grill med godt tilbehør

Fisk kan grilles ved å legge rett på en ren grillrist eller den kan legges i en fiskerist eller pakkes i aluminiumsfolie.

Renskjær fisken, , klipp av finner og spor/ ”hale”.

Skjær skråsnitt på hver side av fisken, dette for at den skal bli jevnt stekt.

Pensle med litt smeltet smør, dryss med salt og pepper og full ev buken med gressløk eller dill.

Legg på varm rist over glødende kull , ikke snu fisken før skinnet er gyllent og slipper grillristen. Stek 3-4 min på hver side for liten fisk, lenger tid før større fisk.

Har du ikke grill sprøstek fisken i stekepanne i godt med smør.

Torskefilet bakt i folie

Lag porsjonspakker.

Legg torskefilet eller annen fiskefilet i dobble ark med aluminiumsfolie. Legg over tynne staver/biter med grønnsaker, for eksempel asparges og ”fyrstikktynne” staver med gulrøtter. Press over litt sitron, dryss på salt og pepper og legg en liten ”klikk” smør på toppen. Pakk inn og legg på varm grill eller i varm stekeovn 200 oC i ca 10 min.

Grillet hvalbiff

Gni skiver av hvalbiff inn med salt og pepper, pensle med litt smør eller olje. Grill på rist over rødglødende kull, 2-3 min på hver side.

Ev stek i smør i enstekepanne.

Mens du venter på fisken. Brett et ark aluminiumsfolie dobbelt. Legg på en god haug med reker og legg på grillrist over den sonen på grillen som ikke er varm.

Legg ev over hvitløksmør og la rekene bli lune . Renses og spises mens fisken grilles ferdig.