Ovnsbakt torsk servert med linse og grønnsakstuing
Begynn med linsene.
Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser, sellerirot og gulrøtter i små treninger og vann eller kraft ev litt tørr hvitvin. Kok opp og la trekke i 20-30 min, til linsene er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper og eventuelt hakket gressløk / vårløk.
Forvarm stekeovnen til 175 oC.
Legg torskefiletene på smurt stekebrett. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Dryss litt timian over fisken. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 15-20 min ( steketid avhengig av tykkelse), til torsken så vidt er gjennomstekt, men fremdeles saftig og litt skjelven.
Anrett fisken på en seng av grønne linser.
Artikkelen er oppdatert