Porsjoner

Ingredienser

  • 700 - 800 GRAM Torskefilet uten skinn og ben
  • 2 - 3 SPISESKJE Olivenolje
  • 5 - 6   Hele fedd hvitløk ( kan sløyfes)
  • 1 - 2   Stilker timian
  •     Salt , pepper

Grønne linser:

  • 150 GRAM Grønne linser , puy linser
  • 0,5   Løk
  • 1 SPISESKJE Olje
  • 2   Skiver sellerirot
  • 2   Gulrøtter
  • 3 DESILITER Vann eller kraft ev litt tørr hvitvin
  •     Salt, pepper
  •     Hakket gressløk eller vårløk

Soya/sjysaus:

  • 100 GRAM Smør
  • 2 SPISESKJE Lys soyasaus
  • 1   Fedd hvitløk
  • 1 TESKJE Finhakket ingefær
  • 1   Vårløk
  •     Brun smør, tilsett soyasaus, finhakket hvitløk,
  •     Ingefær og vårløk

Begynn med linsene.

Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser, sellerirot og gulrøtter i små treninger og vann eller kraft ev litt tørr hvitvin. Kok opp og la trekke i 20-30 min, til linsene er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper og eventuelt hakket gressløk / vårløk.

Forvarm stekeovnen til 175 oC.

Legg torskefiletene på smurt stekebrett. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Dryss litt timian over fisken. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 15-20 min ( steketid avhengig av tykkelse), til torsken så vidt er gjennomstekt, men fremdeles saftig og litt skjelven.

Anrett fisken på en seng av grønne linser.