Porsjoner

Ingredienser

  • 2 DESILITER Sukker til glasering av formen
  • 4 DESILITER Melk eller «Vikingmelk»
  • 2 DESILITER Kremfløte
  • 4 SPISESKJE Sukker
  • 1   Vaniljestang
  • 5   Egg

Ha 2 dl sukker i avlang form og sett den på middelsvarm kokeplate. Varm opptil sukkeret smelter til karamell. Bruk grytekluter. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.

(Induksjotopp: smelt sukker i en stekepanne / kasserolle , hell over i formen og fordel i formen som beskrevet over.)

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen noe og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 min, før den stekes i vannbad (røren «setter» seg, hindrer luftbobler.)

Stek karamellpuddingen i varm stekeovn 125oC i vannbad,(dvs at formen står i langpanne med vann) i ca 1 1/2 time. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. Da er puddingen ferdig.

Avkjøl puddingen i formen til neste dag. Hvelv på et fat med kant, slik at karamellsausen ikke renner vekk.

Server med krem evt smakt til med karamellsaus.