Porsjoner

Ingredienser

  • 800 GRAM Benfritt lammekjøtt eller kjøtt fra vilt, for eksempel elg, hjort eller rein
  •     Smør
  •     Salt, grovmalt pepper
  • 1,5 TESKJE Tørket timian
  • 3 - 4   Knuste einebær
  •     Kraft/vann
  • 2   Skiver sellerirot
  • 1   Persillerot
  • 1 - 2   Gulrøtter
  • 1   Løk eller 5-6 sjalottløk
  • 2 - 3 DESILITER Matfløte eller seterrømme
  • 50 GRAM Brunost eller 2 ?3 ss naturell snøfrisk (eller med einebær eller skogssopp)
  •     Maisennamel til jevning
  • 250 GRAM Sopp
  • 3 - 4   Skiver bacon

Skjær kjøttet i terninger og brun det i en panne i små porsjoner og legg over i en gryte. Krydre med salt, pepper, knuste einebær og timian. Tilsett kraft/vann til det står halvt opp på kjøttet. Kok opp og la trekke i 20-30 min. Del grønnsaker og løken i båter og surr i smør og tilsett i gryten. La kjøtt og løk trekke til kjøttet er mørt 15-20 min. Tilsett brunost eller snøfrisk, kok opp og la trekke i 10-15 min. Smak til med salt, pepper og krydder og jevn om nødvendig med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.

Del sopp i båter og stek den tørr og lett brun i stekepanne med litt nøytral olje. Tilsett smør og bacon skåret i små biter. Stek til sopp og bacon er gyllent. Smak til med salt, pepper og litt timian.

Server med potetmos og rørte tyttebær.

Potetmos:

Skrell og kok 8-10 mandelpoteter møre. Det gjør ingenting om de går i stykker. Hell av kokevannet. Tilsett ca 100 g smør(eller mer) og rør sammen til en grov mos med en visp. Smak til med salt og pepper.