Vil fengsle Krekar i to år

Krekar står tiltalt for trusler og oppfordring til en straffbar handling.

FLERE ÅR I FENGSEL: Mulla Krekar med en håndskreven plakat i Oslo tingrett mandag. Krekar er tiltalt for oppfordring til straffbare handlinger i forbindelse med et NRK-intervju. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FLERE ÅR I FENGSEL: Mulla Krekar med en håndskreven plakat i Oslo tingrett mandag. Krekar er tiltalt for oppfordring til straffbare handlinger i forbindelse med et NRK-intervju. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det er NRK som melder at aktoratet vil sette Krekar i fengsel i to år. 

Den 59 år gamle kurderen fra Nord-Irak som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, står i Oslo tingrett tiltalt for uttalelser han kom med i et NRK-intervju i februar i år. Politiet mener uttalelsene må oppfattes som trusler og som en oppfordring til å ta livet av en kurder.

I intervjuet sa Krekar at enhver som kjenner dødsstraffen til kurderen, «står fritt til å drepe ham». Han uttalte videre at han ville sende en «gave» til den som dreper vedkommende.

Uttalelsene falt bare en drøy måned etter at han hadde sonet ferdig en dom på to år og ti måneder for trusler mot statsminister Erna Solberg (H), samt mot den samme mannen og to andre norsk-kurdere som alle hadde deltatt i brenning av Koranen.

Påtalemyndigheten mener truslene er uttalt under særdeles skjerpende omstendigheter siden de ble framsatt på riksdekkende TV foran et stort publikum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2