Rødspette-fest i Fingrene av fatet
Her er oppskriftene på rødspettemåltidene fra TV 2-serien Fingrene av fatet.
Programlederne Katarina Flatland og Katrine Moholt var kokker i torsdagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.
Nedenfor kan du lese begge oppskriftene og fremgangsmåte på rødspettemåltidene.
Katarina Flatlands rødspettemeunier
- 2-4 rødspetter.
- 2 sitron.
- 1 økologisk smør.
- 4 fedd hvitløk.
- 100 gr. mandelflak.
Fremgangsmåte
- Rødspetten kuttes i porsjonstørrelser med bein.
- Stekepanne varmes med godt smør og hvitløk.
- Når smøret er gyldenbrunt has fisken i, og den skal stekes under skumming. Det vil si at smøret kastes over fisken med en skje under steking.
- Ferdig etter cirka åtte minutter (det siste minuttet har man i mandelflakene).
- Ved servering has sitronen over fisken, sammen med det gode smøret og mandelflakene).
Appelsinkokt løk
- 2 løk.
- 6 dl. god økologisk appelsinjus.
- 2 ss. godt smør.
Fremgangsmåte
Løken kuttes i skiver og has i en kasserolle med appelsinjusen. Kok til det er 1 dl væske igjen, ha så i 1en til to spiseskjeer smør, rør det godt inn, smak til med salt og pepper.
Tomatconfit
- 200 gr. cherrytomater i forskjellige farger.
- 2 fedd hvitløk.
- Salt og pepper.
- 1 pt. fersk rosmarin.
- ½ l. oliven olje.
Skjær et kryss i toppen på tomatene og skjær ut stilken. Sett tomatene i en ildfast form, dryss over den hakkede løken, salt, pepper og rosmarin. Hell over olje og bak i ovnen på 150 grader til tomatene begynner å bli myke.
Katrine Moholts posjerte rødspette
Posjert rødspette
- 4 rødspettfileter.
- 200 gr. laks.
- 80 gr. røykelaks.
- 3 dl. fløte.
- 2 dl. reker, små.
- Salt.
- 1 l. vann.
- 3 dl. hvitvin.
- 2 stk. sitronskiver.
- 1 kvast estragon.
- 1 stk. laurbærblad.
- Sprøytepose.
Erterpure
- 400 g. grønne frosne erter.
- 3 ss. smør.
- Salt.
Hollandaise
- 2 stk. eggeplommer.
- 1 ss. estragonseddik.
- Sort pepper.
- 500 g. klaret smør.
- 3 ss. gressløk.
- 2 ss. lakserogn.
Crudite
- Kjørvel.
- Rødbete cress.
- Estragon.
- Fennikel.
- Agurk.
- Babygulrot.
- Sitron/olje/salt.
Fremgangsmåte
- Forkok en kasserolle med vann, og en kasserolle til kokelake.
- Sett på smør på varmen og kok opp, sett til sides.
- Ha i røykelaks, laks og fløte i en hakker, kjør smidig. Legg i sprøytepose.
- Del rødspettefileten på langs, slik at du få to tynne skiver.
- Sprøyt på den ene en tynn stripe med laksemousse og legg på reker. Legg den største skiven over. Lag små snitt i toppen.
- Ha ertene i vannet og kok møre, ha i blender til en fin pure med smør. Smak til.
- Lag en salat med alle grønnsakene som kuttes syltynt med mandolin. Ha i isvann.
- Ha i alt til koking i en kasserolle, hvitvin, vann og krydderier.
- Lag hollandaise, ved å vispe eddik, eggeplommer i en gryte. Når den tykner spe i med smeltet smør. Ha i de andre ingrediensene.
- Posjer (lett koke fisken) i laken.
Artikkelen er oppdatert