– Vladimir Putin ringte Elton John for en homo-prat

Den britiske artisten forteller at president Putin har kontaktet ham for å diskutere homofiles rettigheter i Russland, men Putins talsmann benekter samtalen. 

Artisten Elton John utfordret president Putin til å ta kontakt for å prate om homofiles stilling i Russland. Foto: Scanpix
Artisten Elton John utfordret president Putin til å ta kontakt for å prate om homofiles stilling i Russland. Foto: Scanpix

– Takk til Vladimir Putin for å rekke ut en hånd og snakke med meg på telefon i dag, lyder teksten i en Instagram-melding Elton John la ut mandag kveld, akkompagnert av et bilde av Putin.

– Jeg ser fram til å møte deg ansikt til ansikt for å diskutere de lesbiskes, homofiles, biseksuelles og transseksuelles stilling i Russland, skriver han videre.

Ledelsen i Kreml har ikke bekreftet at Putin ringte den 68 år gamle homofile popartisten Elton John.

– Putin har ikke snakket med Elton John. Vi har ikke engang tatt imot en forespørsel om de to kan treffes, sier Putins talsmann, Dmitry Peskov, til nyhetsbyrået AP. 

Utfordret Putin i helgen

Peskovs legger likevel til at Putin kan være interessert i å snakke med artisten hvis han tar kontakt. 

Det var i et intervju med BBC i helgen at Elton John utfordret Putin og fortalte hva han gjerne skulle ha sagt til den russiske presidenten.

– Jeg ville sagt «kom igjen, homofile er ikke problemet», sa han.

«Homsebar» på Putins eiendom

Samtidig leverer Russland en politianmeldelse etter at en musikkduo snekret en «homsebar» på president Vladimir Putins eiendom på Åland  i Østersjøen.

Bygningen er inspirert av homsebaren The Blue Oyster Bar fra Politiskolen-filmene.

– Dette er rent og skjært hærverk, sier Russlands konsul på Åland, Mikhail Zubov.

Opprørt

Zubov er opprørt etter at det søndag ble kjent at musikkduoen Far & Son snekret sammen den improviserte «homsebaren» på presidenteiendommen i Saltvik på Åland.

Duoen består av hiphop-musikerne Frej Larsson og Simon Gärdenfors. De trengte en homsebar til sin nye musikkvideo. De forklarer saken slik:

– Vi fikk høre at Putin hadde eiendom her på Åland og da er det jo russisk område. Og da får man ikke diskutere homoseksualitet. Så vi begynte å bygge The Blue Oyster, sier Gärdenfors.

Zubov konstaterte mandag sammen med to polititjenestemenn at bygningen fortsatt sto på eiendommen.

(©NTB)