Etter to år er det nesten halv pris på rålekker stasjonsvogn

Her er det noen som har tapt mye penger!

Verditapet har vært voldsomt de første to årene for denne bilen - det er godt nytt for de som leter etter CLS Shooting Brake i bruktmarkedet. Faksimile fra www.finn.no.
Verditapet har vært voldsomt de første to årene for denne bilen - det er godt nytt for de som leter etter CLS Shooting Brake i bruktmarkedet. Faksimile fra www.finn.no.

Spesiell bil med stor motor og mye utstyr? Da ligger det også gjerne an til solid verditap de første årene. 

Et godt eksempel på det er 2013-modellen av Mercedes CLS Shooting Brake som akkurat nå selges i Horten. Dette er en av de mest særpregede stasjonsvognene på markedet. Bilen har blitt beskrevet som en designbombe, og skiller seg virkelig ut i trafikken.

Med 265 hestekrefter, 4x4 og MYE fint utstyr, var nyprisen for to år siden på 1.450.000 kroner. Nå slipper du unna langt billigere enn det.

Ny i Norge

Prisantydning for bilen som har rullet moderate 39.000 kilometer ligger nemlig på 795.000 kroner, det er før du eventuelt prøver deg på litt pruting.

Tross alderen, har bilen allerede rukket å ha to eiere. Mange biler av denne karakteren har kommet inn som bruktimport. Det gjelder imidlertid ikke denne CLS-en. Den er solgt ny i Norge og har dermed fem års garanti fra førstegangs-registreringen. Det betyr at det er mye igjen av garantitiden her, nærmere bestemt fram til starten av 2018.

Nei, du må ikke finne på å gi bruktbil-garanti

Laaang liste

Den kommer også rett fra stor service, noe som gjerne koster litt på biler som dette.

Å si at Mercedesen er velutstyrt er helt klart ikke å ta for hardt i. Her har noen hatt en hyggelig stund mens de krysset av for ekstrautstyr.

Fra en lang liste, kan vi nevne spesielt eksklusivt skinninteriør med skinn på dashbordet, nattsyn-system, Bang & Olufsen-anlegg og Airmatic luftfjæring. Bilen har også ekstra stor drivstofftank, her er det kanskje noen som har planlagt skikkelige langturer!

Verditap: – Du kan nok like gjerne kaste tusenlappene i peisen!

Klikk her for å se annonsen på bilen

Mye verditap tatt

Med lengde på tett oppunder fem meter, er dette en av de største stasjonsvognene du kan kjøpe. Vi ble imidlertid ikke veldig imponert over plassen i kupéen da vi testet Shooting Brake for et par år siden.

Baksetet bærer preg av at design har gått foran de praktiske bruksegenskapene. Men bagasjerommet er voksent, det svelger unna hele 590 liter.

Og poenget med denne bilen er naturligvis ikke at den skal romme mest mulig. Da kjøper du heller en E-klasse stasjonsvogn, og drukner i mengden.

Etter to år er altså en god bit av verditapet på denne Shooting Braken tatt. Men du må nok samtidig regne med at den vil falle mer og raskere enn mange mer fornuftige stasjonsvognene. Men så har du til gjengjeld en bil som virkelig vekker oppmerksomhet.

Vi har testet den: Ufornuftig, men herlig!

Denne bilen har også fått en lillebror, vi var på førvisningen