Togstasjonen i Budapest stenges

Togstasjonen i den ungarske hovedstaden stenges og evakueres fordi hundrevis av migranter og flyktninger venter på reise videre inn i Europa.

– Ingen tog vil forlate eller ankomme stasjonen inntil videre. Alle må forlate lokalet, lød en kunngjøring på togstasjonen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kunngjøringen kom etter at rundt 500 migranter og flyktninger forsøkte å ta seg om bord i et tog til Østerrikes hovedstad Wien.

Noen av dem begynte å rope mot politiet, men de skal ha begynt å forlate lokalet uten motstand. Flere hundre sto fra før utenfor togstasjonen, men politiet har sperret hovedinngangen. Politiet dirigerer nå alle ut av lokalet.

Fire tog fulle av flyktninger og migranter fra Budapest ankom Østerrike mandag kveld. Totalt var det 3.650 migranter om bord på togene. Mange forsøker å reise videre til Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Ungarske myndigheter har bedt Tyskland om klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen uten reisedokumenter eller visum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2