Pavlova

Kan lages som stor rund kake, eller 6-8 små porsjonskaker.

Dette trenger du:

Marengsbunn

  • 6 eggehviter,romtempererte
  • 1/4 ts salt
  • 350 g sukker ( fint)
  • 1 ss maisennamel
  • 1 ts hvitvinseddik el bringebæreddik

Slik gjør du:

PAVLOVA: Festkaken med mange muligheter.  Foto: Tv 2
PAVLOVA: Festkaken med mange muligheter.  Foto: Tv 2

Viktig at bakebollen er helt ren og fri for fett, gni den evt. inn med litt sitron.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker litt etter litt.
Pisk kraftig i 15-20 min., til du får en tykk, stiv og blank marengs.
Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn siktet maisenna og eddik.

Rund kake
Legg bakepapir på et stekebrett og tegn en stor sirkel på ca. 26-28 cm.
Fordel blandingen til en kakebunn, ca. 2,5 cm høy.
Bruk slikkepotten til å jevne kantene, ved å dra slikkepotten nedenfra og opp.
Lag gjerne en grop på midten til fyllet.
Stekes i forvarmet stekeovn ved 180 grader.
Sett stekebrettet i den varme stekeovnen, senk temperaturen til 150 grader og stek kaken i ca. 1 ½ time.
Bunnen skal bli sprø på yttersiden og lys kremfarget.
Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt med stekeovnsdøren på gløtt. 

Små porsjonskaker
Fyll marengsen i en sprøytepose.
Tegn små sirkler på bakepapiret og sprøyt ut marengsen.
Stek ved samme temperatur som stor rund pavlova, men stek i ca. 30-40 min.

WENCHE OG FINN: Et godt team for å pynte pavlova.  Foto: TV 2
WENCHE OG FINN: Et godt team for å pynte pavlova.  Foto: TV 2

Kakebunnen kan stekes flere dager i forveien.
Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt, men ikke kaldt!
Kaken pyntes rett før servering.
Fordel pisket krem smakt til med vaniljesukker, evt. litt vaniljekrem eller vaniljekesam utover bunnen.
Fordel over friske bær og/eller frukt i biter.

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK