I 2014 opplevde flere norske Snapchat-brukere å få sin konto hacket.

Over 200.000 bilder og videoer fra Snapchat-brukere verden over havnet i feil hender. Flere av bildene og videoene ble lagt ut på nett. 

Nå trapper Snapchat opp sikkerheten og innfører innlogging gjennom to steg som skal gjøre det vanskeligere å få sin konto misbrukt, skriver The Independent

«The snappening»

Snapchat- applikasjonen lar deg sende bilder og videoer som slettes automatisk etter at de er åpnet av mottaker.

Gjennom årene har det dukket opp flere applikasjoner som gjør det mulig for brukeren og lagre det de mottar på snapchat.m 

Det var den danske applikasjonen Snapsaved som ble hacket i 2014. De fleste av ofrene var fra Norge, Sverige og USA. Snapsaved lar brukerne lagre tilsendte Snapchat-bilder og – videoer. Hackeskandalen fikk navnet «The Snappening». 

Passord på mobil

For å bedre sikkerheten lanserer Snapchat en 2-trinns bekreftelse. Denne kommer når man oppdaterer til den nyeste 9.9.0 versjonen av Snapchat som lanseres på mandag. 

Det nye sikkerhetstiltaket går ut på at man må gjennom to steg før applikasjonen kan bekrefte at det er riktig eier av kontoen.

På mandag vil brukere som oppdaterer Snapchat kunne legge til et verifikasjons-passord bestående av seks siffer for å logge inn på nye enheter. Dette passordet blir så sendt på brukerens mobiltelefon og vil miste gyldighet innenfor et visst tidsrom. 

Mye tryggere

Brukere kommer til å måtte gjennom to trinn for å logge inn på sin konto fra en ny enhet. Birgitte Førsund, kommunikasjonsansvarlig for Norsk senter for informasjonssikring, oppfordrer alle til å ta i bruk Snapchat sin 2-trinns bekreftelsen. 

– Alle burde bruke det nye sikkerhetstilbudet fra Snapchat for å beskytte informasjon og innhold på sin bruker. Dette gjør det vanskeligere og både stjele og hacke en bruker, sier hun. 

Mister mobilen

Videre påpeker hun hvor viktig det er ikke å dele sitt passord med andre. 

– Ingen burde dele sitt passord med andre. 2-trinns bekreftelsen gjør at til tross for at man har delt sitt passord med andre så vil de måtte ha tilgang til mobilen din for å kunne logge seg inn, sier Førsund. 

Hvis du skulle komme til å miste telefonen din så fortvil ikke. Snapchat gir deg mulighet til å legge inn en gjenopprettelseskode.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK