Sommerens beste sjokoladekake

Wenche fristet med en klassisk og knallgod sjokoladekake til store og små! 

Sommerens beste sjokoladekake
Liten langpanne, springform 26/28 cm eller stek i andre små former, muffinsformer.

 Formene Wenche brukte i studio finner du hos http://www.tgr-stores.no/

 

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 4 1/2 dl sukker
  • 250 g smeltet smør
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 2 ½ dl melk

Sjokoladekrem til topping

  • 225 g smeltet smør
  • 4-5 ss kaffe
  • 150 g mørk sjokolade
  • 150 g melkesjokolade
  • 375 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • Jordbær eller annen frukt til pynt

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 180 oC:
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
Bland smeltet smør inn i eggedosisen.
Sikt sammen det tørre og bland inn i eggedosisen vekselvis med melken.
Rør til en glatt røre.
Hell røren i en bakepapirkledt form.
Stek i varm stekeovn (nederste rille) i 30-40 min.
Avkjøl til romtemperatur før glasuren smøres over. Evt. fyll glasuren i en sprøytepose og sprøyt ut roser over og rundt kaken.

Glasur/smørkrem:
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen tilside og rør inn kaffe og hakket sjokolade. La sjokoladen smelte lett inn, IKKE koke!
Visp inn siktet melis og vaniljesukker, rør godt til glasuren blir glatt og blank.
Kjør gjerne glasuren glatt og «elastisk» med en stavmikser.