Dødstallet stiger etter båtulykken i Kina

65 personer er funnet omkommet etter båtulykken i Yangtze-elven i Kina. Samtidig ber fortvilte familier om svar rundt de 377 personene som fortsatt er savnet.

LIK: Redningsarbeidere bærer ut lik fra passasjerskipet som kantret og sank i Kina tidligere denne uken. Foto: Chinatopix / AP
LIK: Redningsarbeidere bærer ut lik fra passasjerskipet som kantret og sank i Kina tidligere denne uken. Foto: Chinatopix / AP

Natt til torsdag ble ytterligere 39 lik hentet ut av den kantrede båten, melder den statlige TV-kanalen CCTV. Kun 14 personer har status som overlevende etter ulykken som kan være Kinas mest dødelige båtkatastrofe på nesten 70 år.

Redningsmannskapene har fortsatt ikke gitt opp sine søk i båten der 456 personer var om bord da den ble rammet av en tornado og gikk ned i elven mandag kveld.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua planlegger redningsmannskapene å skjære et hull bunnen av skroget, som stikker opp av vannet, slik at dykkerne skal få bedre tilgang.

– Skipet sank i løpet av veldig kort tid, så det kan fortsatt være luftbobler inne i skroget. Det betyr at det fortsatt kan finnes overlevende, sier ingeniøren Li Qixiu til Xinhua.

En busslast med 80 familiemedlemmer av båtpassasjerer ankom torsdag ulykkesstedet. De brøt seg gjennom en veisperring bestående av 20-25 politifolk i sin søken etter informasjon om ulykken. (©NTB)