Wenches grillede kyllingspyd med deilig tilbehør

Grillede kyllingspyd med rødløk og mynte, gresk salat og tzatsiki.

Grillede kyllingspyd med rødløk og mynte

Dette trenger du:

  • 3-4 kyllingfileter, 700-800 g

Marinade:

  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket
  • grovmalt pepper
  • 2 ts tørket oregano eller annet urtekrydder
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 1-2 paprika
  • 1 rødløk
  • Frisk mynte (n kan sløyfes)

Til pensling:

  • 2-3 ss olivenolje, 1 ts salt, 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Del kylling filet i jevnstore terninger, 3-4 cm.
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Legg kyllingbitene i marinaden i ca. 30 min.
Mens kyllingen marineres lag tzatsiki og gresk salat, se egen oppskrift.

Tre marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene.
Visp sammen olje, salt og sitronsaft, og pensle kylling og grønnsaker.
Grill i grillpanne/stekeovn (175 grader) eller utegrill i 10-15 min.
Vend på spiddene og pensle med sitronolje under grillingen.

 

Gresk salat

Dette trenger du:

  • 4 mellomstore klasetomater
  • 1 slangeagurk
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 10 svarte oliven
  • 150 g fetaost
  • 1 ss tørket oregano

Dressing:

  • 1 ½ dl kaldpresset olivenolje
  • ½ dl vineddik

Slik gjør du:

Del grønnsakene i biter og hell over dressing.

 

Tzatsiki

Dette trenger du:

  • 5 dl gresk yoghurt, evt. like deler mager Kesam og gresk yoghurt
  • ¾ - 1 slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1-2 ts hvitvinseddik
  • ½ ts sukker eller honning
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Slik gjør du:

La yoghurten renne godt av seg i et kaffefilter i 1-2 timer. (Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg.
Om ønskelig, skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min.
Klem/press væsken ut av agurken.
Vend agurk i yoghurten.
Smak til med finhakket hvitløk, evt. litt mer salt, olivenolje, sukker eller honning og mynte.

TIPS:
Lag gjerne tzatsiki 2-3 timer før servering.
Rester av tzatsiki oppbevares i kjøleskap, 2-3 dager.

Grillpinner av tre bør ligge et par timer i bløt før de legges på grillen. Dette for å unngå at de begynner å brenne.