Dette er kanskje verdens beste bilmerke

Hvis det ikke er Mercedes – hva er det da?

Brooms bilekspert, Benny Christensen, har tilbakevist at Mercedes E-klasse (W123/124) er verdens beste bil. Nå blir han utfordret til å fortelle hvilket merke han mener fortjener en slik hedersbetegnelse ...
Brooms bilekspert, Benny Christensen, har tilbakevist at Mercedes E-klasse (W123/124) er verdens beste bil. Nå blir han utfordret til å fortelle hvilket merke han mener fortjener en slik hedersbetegnelse ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny!

Du har ofte tilbakevist påstanden om at gammel Mercedes E-klasse (W123/124) er verdens beste bil. Nei vel. Hva er da best? Mvh. Undrende i Oslo

Benny svarer: 


Hei du,! Ja, det stemmer det! Etter mange år på verkstedgulvet hos Bertel O. Steen, mener jeg å å ha dekning for denne påstanden. Denne Mercedes-modellen hverken var eller er feilfri.

Det er jo ikke dermed sagt at de er dårlige biler, heller. Jeg leker faktisk litt med tanken på å skaffe meg en 123-Mercedes selv. Da i coupe-utgave. Synes den er lekker ...

Når jeg har snakket om "verdens beste", er det som regel teknisk kvalitet det har dreid seg om. Men det begrepet kan inneholde mer – slik som design, komfort, plass, kjøreegenskaper, opplevd kvalitet, annenhåndsverdi. Eller en eller annen kombinasjon av all disse. 

Nei, dette er ikke verdens beste bil:

Ett merke skiller seg ut

Når det gjelder hva som er verdens beste bilmerke, så vil nok dette sprike stort i forhold til hvem du spør. Dette handler jo også om følelser. 

Men ett merke har det med å ende på topp i nesten alle undersøkelser, også Autoindex her hjemme.

Der tok Lexus – nok en gang – storeslem sist gang og vant samtlige kategorier. Lexus-eierne er mest fornøyd av alle både med selve bilen, kjøpsopplevelsen hos forhandler, verksted og service og det er også de som er mest lojale mot bilmerket de kjører. Alt med god margin!

Se hele saken her:

Jeg tenker da at dette i sum kanskje gjør at vi kan si at Lexus er verdens beste bilmerke – selv om jeg regner med at ikke alle er helt enige i dette.

Er man ikke enig er det selvfølgelig lov å ytre seg i kommentarfeltet under, men da gjerne med en god begrunnelse! Jeg gleder meg til å lese!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Vi har testet framtids-Mercedesen

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: