Rangers til semifinalen etter overtidsthriller

New York Rangers videre i NHL-sluttspillet uten skadd Zuccarello Aasen.

New York Rangers er klar for semifinalen i NHL-sluttspillet etter å ha slått Washington Capitals 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen onsdag kveld.

Det var Derek Stepan som ble kveldens helt da han drøyt halvveis ut i den første overtidsperioden prikket pucken opp i hjørnet bak Braden Holtby i Capitals-buret.

Jubelen sto i taket i Madison Square Garden. Rangers uten en skadd Mats Zuccarello hadde kommet tilbake og vunnet de tre siste kampene i serien.

Zuccarello Aasen sier han "er på bedringens vei" etter hodesmellen han fikk mot Pittsburgh Penguins.

Zucca fikk en puck i hodet og måtte gå i garderoben i første periode da Rangers sikret seg kvartfinalebillett i NHL-sluttspillet.

Nå venter Tampa Bay Lightning i semifinalen i Stanley Cup-sluttspillet. På Tampa-laget spiller tre spillere som var med på å hjelpe Rangers til sluttspillfinale i fjor, Strålman, Boyle og Callahan.

Keeper Henrik Lundqvist var i skyene etter overtidsseieren mot Capitals.

– Dette er en av de deiligste overtidsseirene jeg har vært med på, selvsagt. Å vinne SM-gullet på sudden death er også herlig, men dette er på et annet nivå, sier Lundqvist til Aftonbladet

– Hver gang man spiller på overtid i disse avgjørende kampene innser man at hele sesongen henger på hver avgjørelse man tar. Å finne den rette balansen - og ikke legge for mye press på seg selv - er utrolig vanskelig, sier en lykkelig Lundqvist. (©NTB/TV 2)