Så herlig ufornuftig kan en stasjonvogn være

Men sannelig er det morsomt!

Broom har kjørt Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake på bane i Sverige. Kanskje markedets mest ufornuftige stasjonsvogn. Men samtidig en av de kuleste og desidert sprekeste. Foto: Thomas LePrince
Broom har kjørt Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake på bane i Sverige. Kanskje markedets mest ufornuftige stasjonsvogn. Men samtidig en av de kuleste og desidert sprekeste. Foto: Thomas LePrince

Mercedes har hatt stor suksess med sin modell i Golf-segmentet – nemlig A-klasse. Dette er premiumerkets mest kompakte og prisgunstige modell.

Den danner også utgangspunktet for to andre modeller – nemlig CLA og CLA Shooting Brake. Dette er henholdsvis en firedørs coupe og en coupeaktig stasjonsvogn av A-klasse.

Sistnevnte har akkurat kommet til Norge. Og den forventes å bli en suksess, den også. Mercedes har beregnet at rundt 700 skal selges i Norge i år.

Fra 330.000 kroner

I utgangspunktet kan en trygt si at dette ikke akkurat er en praktisk og fornuftig stasjonsvogn. Den er nemlig ikke spesielt romslig, takhøyden er begrenset – og den koster forholdsvis mye, om du tenker bagasjeplass for pengene.

Startprisen for CLA Shooting Brake er på 330.000 kroner. Da er det CLA 180 med forhjulstrekk og 122 hesters bensinmotor.

Til sammenligning koster en Skoda Fabia stasjonsvogn, med 530 liters bagasjerom, fra 190.000 kroner. Den bruker også mindre drivstoff per kilometer – takket være en 90-hesters bensinmotor.

Les også: CLA sørget for ett års ventelister

Morsomste er mest ufornuftig

Fornuften tilsier med andre ord at du går for Skoda. Men, som de fleste har fått med seg, så handler ikke bilkjøp bare om fornuft. Det er også en raus porsjon følelser ute og går.

Og CLA Shooting Brake appellerer til den litt urasjonelle delen av hjernen din.

Den mest ufornuftige av dem alle sammen, som samtidig er den helt klart morsomte, er CLA 45 AMG Shooting Brake.

Broom var på eksklusiv førvisning av CLA Shooting Brake - i Sveits!

Verdens sterkeste 2-liter

AMG-betegnelsen tilsier at du får et lass med hestekrefter. I denne modellen er den tross alt lille 2-literen blitt tunet til å yte spinnville 360 hk. Da den kom fikk den raskt betegnelsen verdens sterkeste 2-liters motor.

Med så mye krefter i en relativt kompakt bil, blir det hyggelige ytelser også. 0-100 km/t ekspederes på bare 4,7 sekunder. Og toppfarten er begrenset til 250 km/t.

Koster flesk

Vi var nylig i Sverige, og fikk kjøre bilen på bane. Og kan skrive under på at den slett ikke gjør seg bort der heller. Selv om det er en stasjonsvogn.

Men tilbake til dette med ufornuftig. Prisen er nemlig 861.800 kroner. Og selv om dette er blant de billigste AMG-modellene du kan kjøpe ny, er det avsindig mye penger på en litt upraktisk stasjonsvogn.

Les også: Mercedes CLA: Dette har ingen gjort før