Frp-lag mener 10.000 Syria-flyktninger må få konsekvenser

Gardermoen (NTB): En instruks fra Stortinget om 10.000 syriske kvoteflyktninger må få konsekvenser for samarbeidet med KrF og Venstre, mener tre fylkeslag i Frp.

LANDSMØTE: Tre fylkeslag i Frp mener flyktninginstruks bør få konsekvenser for regjeringssamarbeidet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LANDSMØTE: Tre fylkeslag i Frp mener flyktninginstruks bør få konsekvenser for regjeringssamarbeidet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Om et flertall på Stortinget tvinger regjeringen til å gjennomføre et slikt forslag, da må Fremskrittspartiet ta de politiske konsekvensene av det. Det anses som umulig å fortsette i regjering på slikt grunnlag, skriver Troms Frp i et resolusjonsforslag til partiets landsmøte.

Også Akershus Frp og Buskerud Frp mener det må få konsekvenser dersom Venstre og KrF stemmer for forslaget om å ta imot 10.000 syriske flyktninger.

– Om så skjer, må dette få konsekvenser. Fremskrittspartiet kan ikke akseptere at regjeringen bidrar til et flertallsvedtak i Stortinget som tilsier mottak av ytterligere 10.000 flyktninger fra Syria, skriver de i et felles forslag.

Resolusjonsforslagene ble gjort tilgjengelig av landsmøtets redaksjonskomité natt til lørdag.

Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet og De Grønne har vedtak på at Norge må ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria, mens KrF skal ta stilling til et tilsvarende forslag under sitt landsmøte kommende helg. (©NTB)