Påstand om seks måneders fengsel etter dødsulykke

 Aktor har lagt ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel for sjåføren som kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar i fjor.

OMKOM: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påkjørt og drept på Bjørkelangen i januar i fjor. Foto: Privat
OMKOM: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påkjørt og drept på Bjørkelangen i januar i fjor. Foto: Privat

Aktor Kåre Kalvå har lagt ned påstand om seks måneders fengsel for mannen i slutten av 40-årene som er tiltalt for uaktsomt bildrap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) på Bjørkelangen i januar i fjor. 

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld og hevder at han ikke husker noe fra ulykken eller tiden etterpå. 

Politiadvokaten mener det er få formildende opplysninger i saken. Jentene døde av hodeskader etter å ha blitt påkjørt av varebilen mens de var på tur med hest og sulky.
Aktor la til grunn at sjåføren hadde forsøkt å kjøre forbi jentene, men at han måtte avbryte manøveren da han så en bil komme imot. Da kjørte han rett inn i hestevogna.
Foruten fengselsstraffen la påtalemyndigheten også ned påstand om inndragning av førerkortet i fire år. 

I retten har mannen sagt at han ikke vet hvorfor han ikke vrengte bilen ut i grøften i stedet for å treffe hestevognen, da det kom en bil kjørende i motsatt retning.

Han sa også at han ikke kan ha forsøkt å kjøre forbi jentene og hesten. 

Rett etter ulykken forklarte han imidlertid at han forsøkte å kjøre forbi, men så at det kom en bil i mot og kjørte inn til siden igjen. Hans forsvarer, Gunnhild Lærum, spurte hvorfor han i retten ikke mener dette.

– Prøver du å bløffe? spurte forsvarer Gunnhild Lærum, med tanke på at han sier han ikke husker.

– Jeg er egentlig ikke en bløffer. Når det står i avisen at noen ikke husker, så tror jeg ikke på det. Men nå er det jeg som står i det selv. Jeg ville aller helst ha husket, og det er egentlig ganske leit, sa mannen før han knakk sammen i vitneboksen.

(TV 2/NTB)