Vår i luften og asparges på menyen
Mesterkokk Kari Innerå fra Cru vin & kjøkken gjestet kjøkkenet i dag, og det ble hvite tyske asparges med røkt kolje!
Dette trenger du:
(4 personer)
- 2 hardkokte egg
- 3 ss smør
- 2 ss kapers
- 5 blader finhakket ramsløk ( kan sløyfes)
- 16 hvite asparges
- 600 g kolje uten bein
- 3 ss salt
- 2 liter vann
- 1 løk
- 10 pepperkorn
- 2 laurbær
Slik gjør du:
Skrell eggene og kutt de i terninger.
Grovhakk kapersen og finkutt ramsløk.
Smelt smør i en kjele, rett før servering rører man i egg, kapers og ramsløk.
Smak til med salt.
Sett på en vidbunnet kjele med vann.
Ha pepperkorn, salt, laurbær og løk i kjelen, og la vannet koke opp.
Skru ned varmen og legg i fisken.
La fisken trekke til den er ferdig, når skinnet slipper fiskekjøttet.
Skrell aspargesen og kok den mør i ca 3-4 minutter i kokende vann.
Serveringsforslag:
Om man ønsker kan man også servere kokte poteter og sautert nykål til denne retten.
Artikkelen er oppdatert