Vår i luften og asparges på menyen

Mesterkokk Kari Innerå fra Cru vin & kjøkken gjestet kjøkkenet i dag, og det ble hvite tyske asparges med røkt kolje!

Dette trenger du:
(4 personer)

  • 2 hardkokte egg
  • 3 ss smør
  • 2 ss kapers
  • 5 blader finhakket ramsløk ( kan sløyfes)
  • 16 hvite asparges
  • 600 g kolje uten bein
  • 3 ss salt
  • 2 liter vann
  • 1 løk
  • 10 pepperkorn
  • 2 laurbær

Slik gjør du:

Skrell eggene og kutt de i terninger.
Grovhakk kapersen og finkutt ramsløk.
Smelt smør i en kjele, rett før servering rører man i egg, kapers og ramsløk.
Smak til med salt.

Sett på en vidbunnet kjele med vann.
Ha pepperkorn, salt, laurbær og løk i kjelen, og la vannet koke opp.
Skru ned varmen og legg i fisken.
La fisken trekke til den er ferdig, når skinnet slipper fiskekjøttet.

Skrell aspargesen og kok den mør i ca 3-4 minutter i kokende vann.

Serveringsforslag:
Om man ønsker kan man også servere kokte poteter og sautert nykål til denne retten.