Oppskrift: Ungdomsbedriften "Fem fine frøkner”, Rå vgs Kvæfjord
Ronja Aspenes, Linda Eilertsen, Marlin Helene Størseth, Amalie Pedersen

Dette trenger du:

  • 250 g mykt usaltet smør
  • 4 dl sukker
  • 4 egg
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl melk

Marengstopper:

  • 6 eggehviter
  • 300 g sukker
  • hakkede mandler

Fyll:

  • 1 dl fløte
  • 3 ½ dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 40 g maisenna
  • 4 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt og luftig, tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
Sikt sammen det tørre i en bolle, ha i vekselvis det tørre og melken i tre deler.
Avslutt med det tørre.
Fordel røren i muffinsformer og stek på 170 grader i 15-20 min. (avhengig av størrelse).

Marengstopper:
Pisk eggehvitene til et skum, tilsett litt og litt sukker.
Pisk til en stiv, blank og fast marengs.
Sprøyt ut topper med en stjernetipp og strø på hakkede mandler.
Stek på 130 grader i 45-55 minutter.
Disse skal få en gyllenbrun og fin farge, men myke på innsiden.

KVÆFJORDKAKE: Hva er vel bedre enn å gjøre nasjonalkaken til en cupcake?   Foto: TV 2
KVÆFJORDKAKE: Hva er vel bedre enn å gjøre nasjonalkaken til en cupcake?   Foto: TV 2

Fyll:
Vaniljekrem: Kok opp fløte, melk, vaniljestang og sukker.
Rør sammen maisenna og eggeplommer, og hell fløtemelken over egg og maisenna blandingen mens du vipser godt.
Sil massen over i en ren kasserolle og kok opp igjen under omrøring.
Avkjøl.
Tilsett pisket krem

Hul ut cupcakene, fyll dem med vaniljekrem, sett på en marengstopp på hver kake.