Dette skiltet skal komme opp over hele landet

Skjønner du hva det betyr?

Statens Vegvesen oppfordrer til bedre samhandling mellom bilister og syklister, det skal blant annet 160 nye skilt hjelpe med. Foto: Statens vegvesen.
Statens Vegvesen oppfordrer til bedre samhandling mellom bilister og syklister, det skal blant annet 160 nye skilt hjelpe med. Foto: Statens vegvesen.

160 "Del veien"-skilt blir nå montert på veier i hele landet. Det skriver ta.no.

– Med kampanjeskilt langs veien treffer vi folk akkurat når de kjører eller sykler, altså når de utfører den atferden vi ønsker å påvirke. Vi håper skiltene kan bidra til at både bilister og syklister tar mer hensyn til hverandre, søker blikk-kontakt og gir tydelige tegn, sier Signe Gunn Myre, prosjektleder i Statens vegvesen.

Thor Hushovd er med

De nye skiltene står i stil med de som allerede står oppført langs flere motorveier i landet, men retter seg mot bilister. Nettopp for å gjøre syklister og bilister mer hensynsfulle overfor hverandre.

Tirsdag ble den nasjonale kampanjen lansert, og med Vegvesenet på laget, er Thor Hushovd.

– Jeg tror det er viktig å sette fokus på dette. Og dette går begge veier. Det finnes gale bilister og det finnes gale syklister, har syklisten tidligere uttalt overfor NRK Sørlandet.

Testet ut i Oslo

– For å lykkes med å nå ut til bilistene, må vi komme så tett på som mulig. Der aggresjonen utarter, og der syklister kan bli oversett i dødvinkelen eller sneiet ved farlige forbikjøringer. I år snakker vi derfor aller mest med bilistene, det er der vi ser at utfordringene er størst nå, sier Myre.

Kampanjen ble lansert allerede i 2013, og «Del veien»-skilt har allerede blitt testet ut i Maridalsvegen i Oslo.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

LES OGSÅ: Klaget på feil skilt – slapp fartsbot.