Zuccarello skadd da Rangers sikret kvartfinaleplass

Mats Zuccarello Aasen fikk en puck i hodet og måtte gå i garderoben i første periode da New York Rangers vant over Pittsburgh Penguins og sikret seg kvartfinalebillett i NHL-sluttspillet.

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-1

Nordmannen fikk under 5 minutter på hjemmeisen i Madison Square Garden fredag, men rakk å sende av gårde tre skudd mot mål før han ble truffet av en puck på venstresiden av hjelmen mot slutten av første periode.

Han sto foran Pittsburgh Penguins-målvakt Marc-André Fleury og prøvde å dekke ham da lagkamerat Ryan McDonagh sendte i vei pucken fra blålinjen. Dessverre traff den hodet hans.

Skal undersøkes videre
Etter først å ha sittet litt på benken gikk Zuccarello i garderoben, og han dukket ikke opp igjen senere i kampen. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadd han ble.

Trener Alain Vigneault  sa etter kampen at nordmannen var «all right», men refererte til klubbens talsmann, som sa at Zuccarello skal undersøkes videre.

Dersom byrival New York Islanders slår Washington Capitals lørdag kveld, så får Rangers noen ekstra dager med hvile før kvartfinalen venter mot vinneren av de to lagene.

– Det er tøft. Sånt skjer dessverre. Først og fremst håper vi det går bra med ham. Men spesielt siden han er en stor spiller. Han er en viktig del av laget, sier lagkamerat J.T. Miller til New York Daily News.

Hagelin avgjorde i forlenging
Derek Stepan åpnet ballet for Rangers og sørget for 1-0 drøyt fire minutter ut i første periode.

Nick Spaling reduserte for Penguins drøyt 17 minutter ut i midtperioden, mens tredje periode endte målløst.

Spilleforlenging måtte dermed til, men også her var det lenge målløst, før Carl Hagelin avgjorde kampen i Rangers favør etter i underkant av 11 minutter.

Rangers har dermed vunnet fire av fem kamper mot Penguins og har sikret seg plass i kvartfinalen i årets NHL-sluttspill. (©NTB/TV 2)