Datteren siktet for drapet på sin mor

En kvinne er fengslet i drapssaken i Skien.  31-åringen er siktet for å ha drept sin mor.

FORSVANT I 2012: Nå er datteren siktet for å ha drept Kari Grønnestad (56). Foto: Politiet
FORSVANT I 2012: Nå er datteren siktet for å ha drept Kari Grønnestad (56). Foto: Politiet

Den 31-årige kvinnen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Den siktede kvinnens samboer, en 34-årig mann, er siktet for medvirkning i saken. Mannen ble løslatt av Nedre Telemark tingrett, men politiet anket kjennelsen. Mannen blir ikke løslatt før lagmannsretten eventuelt har kommet til samme beslutning som tingretten.

– Siktede erkjenner ikke straffskyld. Hun er sjokkert og trist over at hun er siktet i denne saken. Hun nekter for å ha noe med dette å gjøre, sier kvinnens advokat Bjørn Nærum til TV 2.

Nærum opplyser til TV 2 tirsdag kveld at han anker fengslingen på vegne av sin klient.

Søker med miniubåt

Kvinnen er siktet for forsettlig drap på 56 år gamle Kari Grønnestad, som forsvant sporløst i 2012. TV 2 får bekreftet at det er Grønnestads datter som er siktet i saken.

Politiet har tirsdag søkt etter den savnede kvinnen med miniubåt og sonar ved Langbryggene i Skien. Det er ny informasjon i saken som gjør at politiet søker i nettopp dette området. 

– Det er hittil ikke gjort funn, og søket fortsetter utover ettermiddagen, opplyser politiadvokat Guro Siljan i en pressemelding.

Finkjemmet leilighet

Mandag gjorde teknikere fra politiet omfattende undersøkelser i en leilighet i Skien sentrum. Leiligheten er det siste kjente stedet der Kari Grønnestad ble observert i 2012. Undersøkelsene på adressen avsluttes i løpet av tirsdag ettermiddag.

VG skriver at politiet mener drapet skjedde inne i leiligheten.

Fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskning. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2