Oppskrift: Baljit Singh, New Delhi Indian restaurant, Oslo

Aloo ka Parath

Dette trenger du:

  • 500 g kokte skrelte og mosede poteter
  • 250 g hvetemel
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1,5 dl vann (+ evt. 1-2 ss)
  • 1 middels stor finhakket løk
  • ½ ts salt
  • ½ ts garam masala
  • 1 grønn chili
  • 3 ss frisk hakkede korianderblader

Slik gjør du:

Kok og skrell poteter og mos dem fint opp.
Ha olje i melet og bland godt, tilsett vannet litt etter litt og bland sammen til en deig, kna i 8-10 min.
Skrell og mos potetene fint opp tilsett finhakket løk, koriander, salt og krydder.
Bland godt sammen.
Varm en jernpanne eller en takke til middels varme.
Del deigen i 8 like deler.
Rull en og en del til en liten kule.
Legg på bordet og klapp ut til en rund leiv, ca 4-6 cm i diameter.
Legg ca 2 ss av potetmosblandingen, lukk deigen rundt potetmosen og press den godt sammen.
Klem deigen lett sammen slik at den blir flat.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut til en ca 12-14 cm stor leiv, ca. 1/4 cm tykk.
Legg i varm stekepanne/takke og stek i ca 1 min, snu, vent noen sekunder og fordel over ½ ss olje, snu og fordel over ½ ss olje på andre siden.
Nå bør parathaen ha rødbrune flekker, snu den igjen og la den steke noen sekunder på andre siden før den tas ut av pannen /takken.
Gjenta prosessen med resten av deigen.
Servers varme sammen med smør og raita.

 

Raita

EKSOTISK FROKOST: -Med fantastiske smaker.    Foto: TV 2
EKSOTISK FROKOST: -Med fantastiske smaker.    Foto: TV 2


Dette trenger du:

  • 1 mellom stor slangeagurk
  • 5 dl yoghurt
  • ½ ts salt
  • ¾ ts raita masala
  • ½ ts bhunna jira
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

Riv agurken, evt. råkostjern, klem ut saften fra den revne agurken.
Smak til yoghurt med salt, raita masala og bhunna jira.
Bland godt sammen.
Tilsett revet agurk og agurksaften, og dryss over frisk koriander.
Serveres kald.

 

Pakhora


Dette trenger du:

  • 6 ss linsemel
  • ½ ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ½ ts hvite spisskumenfrø
  • 3 dl vann
  • Frisk koriander, finhakkede grønnsaker etter ønske. For eksempel blomkål i små buketter, løk i ringer, poteter i skiver og/eller spinat.
  • Olje til frityrsteking

Slik gjør du:

Sikt linsemelet i en stor bolle.
Tilsett salt, chilipulver, bakepulver, spisskummen og bland godt sammen.
Tilsett vann og pisk sammen til en glatt røre.
Tilsett koriander mot slutten.
Varm olje i en stor tykkbunnet vid gryte eller sautepanne (panne med høye kanter).
Dypp de valgte grønnsakene i røren og legg i den varme oljen, snu dem i oljen en gang.
Stek i flere omganger.
Legg over på doble ark med kjøkkenpapir.
Servers straks.

 

Lassi ( 3-4 glass)
- søt eller salt


Dette trenger du:

  • 5 dl Kefir eller yoghurt naturell
  • 2.5 dl kaldt vann eller melk
  • 4-5 isbiter
  • 1- ½ ts salt eller 5-6 ss sukker
  • Evt. mango eller annen frukt

Slik gjør du:

Kjør sammen i en hurtigmikser.
Server kald og pynt med frisk mynte.