Matsikkerhet og grønnsakssuppe

Wenche hadde i dag besøk av Kari Dommarsnes, Seniorinspektør i Mattilsynet. De snakket om kjøkkenhygiene og laget en deilig grønnsakssuppe.

Melk og glutenfri grønssakssuppe

Dette trenger du:

1 løk
2-3 ss olje
3-4 poteter
2 gulrøtter
1 persillerot eller 2 skiver sellerirot
1 purre
2 stilker selleri
1 l kraft eller vann + 2 grønnsaksbuljongterninger
2 tomater evt. ca. 2 dl hermetiske tomater
1-2 bokser hermetiske hvite eller sorte bønner
Salt og pepper
Se tips for forslag til smakssetting av suppen!

Slik gjør du:

Rens og finhakk løk, og skjær grønnsaker i terninger.
Surr løken i olje, tilsett grønnsakene og la de surre med et par min. før kraft og hermetiske tomater tilsettes.
Kok opp og la trekke til grønnsakene er møre.
Skyll godt av de hermetiske bønnene og tilsett mot slutten av trekketiden.
Smak evt. til med salt og grovmalt pepper.

Tips til smakssetting:
Suppen kan smaksettes med tørket urtekrydder, trekker med suppen fra starten av. Friske krydderurter tilsettes de siste 5-6 min.
Suppen kan også smaksettes med en pesto (den blir da ikke melkefri) eller med friske urter most sammen med olivenolje til en tykk urtesaus.

Tips til servering:
Rester av kjøtt eller pølser i treninger kan tilsettes suppen.