Everton utslått og ydmyket i Kiev

Everton var Englands siste håp i europacupene denne sesongen, men torsdag var eventyret brutalt over.

Dinamo Kiev ble for sterke og vant 5-2 på hjemmebane.

Everton hadde med seg 2-1-seier fra hjemmekampen i Europaligaens åttedelsfinale. Det skulle vise seg å være i snaueste laget.

Sammenlagt gikk ukrainerne videre med 6-4. England står nå igjen uten noen lag i verken Europaligaen eller Mesterligaen.

Returkampen i Kiev ble en målrik affære, og det startet med et smell etter 21 minutter. Da fikk Andrej Jarmolenko stjernetreff etter å ha lurt gjestenes Gareth Barry. Everton-keeper Tim Howard måtte paralysert se ballen suse opp i krysset bak seg.

Everton brukte bare åtte minutter på å komme à jour. Romelu Lukaku har scoret på bestilling i Europaligaen denne sesongen og var igjen sist på ballen. Belgieren skrudde ballen opp i krysset bak Kiev-keeper Oleksandr Sjovkovski fra 20 meter og beviste at også han kan prikkskyte.

Her finner du alle resultatene fra Europaligaen.

Hjemmefansen skulle likevel få mest å juble for før pause. Seks minutter etter utligningen ordnet Lukasz Teodorczyk ny ledelse for Kiev, før Miguel Veloso la på til 3-1 to minutter senere. Begge scoringene kom etter meget svakt forsvarsspill fra gjestene fra Liverpool.

Foran andre omgang var Everton avhengige av å score, men det var det i stedet Dinamo Kiev som gjorde. 11 minutter var spilt da Oleg Gusev fikk to sjanser foran mål og økte hjemmelagets ledelse til 4-1. (©NTB)