Mat for Holmenkollen-gjester

(Samarbeide med Urban Food, Bård Greni)

Rømmegrøt

Dette trenger du:

  • 5 dl Røros rømme ( ikke lett rømme)
  • 2 dl hvetemel
  • Ca 5 dl økologisk lettmelk
  • ½ ts salt
  • Tilbehør: kanel, sukker

Slik gjør du:
Visp sammen rømme og halvparten av melet (1 dl) i en kasserolle, visp til en glatt masse og la koke til smøret slipper rømmen. Ta ut smøret etter hvert. Visp inn resten av hvetemelet til en glatt masse og spe med varm melk i porsjoner, visp godt mellom hver gang. Smak til med salt. Server med sukker og kanel.
Tips: Hvis grøten lages i god tid før servering, trekk kasserollen vekk fra platen, tilsett 1-2 dl melk og la stå med melken uten å røre om. Ved servering varm opp og visp inn melken til en glatt grøt.

Burger, lapskaus og rømmegrøt. Foto: TV 2.
Burger, lapskaus og rømmegrøt. Foto: TV 2.

Burger

Dette trenger du:

  • ca 500 g kvernet, økologisk karbonadedeig (kvernet kjøtt av økologisk kalv)
  • 1 ½ ts salt
  • Grovmalt pepper
  • 3 ss finhakket, stekt løk
  • 1-2 fedd, bakt hvitløk
  • 1 egg
  • 1 ss maisennamel

Slik gjør du:
Rør sammen til en glatt deig. Form til burgere og stek i stekepanne eller på grill.
Server i økologiske hamburgerbrød eller grove skiver av for eksempel surdeigbrød.
Tilbehør: salat av revet gulrot, eple, finsnittet appelsin og hvitløksmajones, evt grov sennep.