Gulasjsuppe- herlig mat til vinterferien

Wenche hadde i dag besøk av søstrene Isachsen, to jenter som brenner for hjemmelaget suppe. I studio lagde de en nydelig gulasjsuppe.

 Gulasj tar et par timer å lage, men «lager seg selv», fin vinter/hyttemat når den først er laget. 
 

Dette trenger du (6 posj.):

Ca. 600 g benfri høyrygg eller bog fra storfe
100 g bacon
2-3 ss smør eller olje til steking
3 løk
6-7 mandelpoteter
3 røde paprika
2 ss paprikapulver
3 fedd hvitløk
2 ss hvitvinseddik
2 ss tomatpuré
3-4 ts salt
1 ts karve
½ ts cayennepepper dersom du ønsker en sterkere variant
1,3 l vann eller oksekraft
1 ts sukker

Slik gjør du:

Skjær storfekjøttet i terninger av 3x3 cm og bacon i biter.
Stek kjøttet i smør eller olje på middels til høy temperatur i porsjoner slik at det får en gyllen, brunaktig farge.
Viktig at du ikke har i for mye kjøtt av gangen, da faller temperaturen og kjøttet vil koke i stedet for å steke.
Legg kjøttet etter hver stekerunde over i en annen gryte eller ildfast form.
Når du er ferdig å steke kjøttet, hell vann i pannen og kok opp og hell over kjøttet.

Varm en stor jerngryte eller kasserolle til middels temperatur.
Skjær paprikaen i strimler og grovhakk løken, behold potetene hele.
Surr løken i smør/olje.
Tilsett paprikapulver og la det surre i fem minutter.
Tilsett paprika, tomatpure, eddik, hvitløk, sukker, salt, karve og evt. cayennepepper. Tilsett det brunede kjøttet.
Hell over vann/kraft til det dekker.
La det koke under lokk på svak varme i ca. 1 time.
Du kan også sette gryten (eller en ildfast form med lokk) i ovnen på 160 grader (forvarmet) og la den stå der en times tid.
Tilsett potetene og la det småkoke på lav varme i 45 minutter til.
Potetene skal være helt gjennomtrukket av kraft og kjøttet deilig mørt.
Server rykende varm med flatbrød og smør.