Henning Holstad varetektsfengslet i fire uker

Den helerisiktede politikeren ble pågrepet tirsdag sammen med heleritiltalte Imran Saber. 

Den helerisiktede Frp-politikeren Henning Holstad er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, opplyser Oslo tingrett fredag ettermiddag. 

Under fengslingsmøtet sa Oslo-politikeren og forretningsmannen at han var uskyldig etter politiets siktelse, opplyser mannens forsvarer, advokat Tom Glosimot.

Han varslet allerede før fengslingskjennelsen falt at det ville være aktuelt å anke et negativt resultat.

Dommer Edvard Os fant at det er grunn til å mistenke ham for det politiet mener er grovt heleri av rundt 7 millioner kroner. Politiet fikk dermed medhold i at det er fare for at siktede forspiller bevis eller påvirker vitner i saken. Politikeren ble pågrepet tirsdag, men har så langt nektet å forklare seg i avhør.

Ønsket lukkede dører

Holstads forsvarer fikk ikke rettens medhold i ønsket om å holde fengslingsmøte bak lukkede dører for å skjerme klientens privatliv da møtet startet.

Forsvarer Tom Glosimot sa til pressen før rettsmøtet startet at grunnlaget for å stenge dørene ville være hensynet til klientens privatliv.

Tingrettsdommer Edvard Os mente derimot at de gjeldende reglene for presse og offentlighet tok godt nok vare på den siktede politikerens interesser.

Nekter å forklare seg 

Politiet ba om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud for mannen som tirsdag ble pågrepet sammen med heleritiltalte Imran Saber (37).

Saber ble sluppet av politiet etter to dagers avhør, men politikeren har til nå nektet å la seg avhøre. Han har også nektet etterforskerne å undersøke deler av beslaget som gjort under ransakelsene på flere adresser tilknyttet ham.

Fremskrittspartiet vil ikke kommentere saken:

– Holstad har ingen verv i Fremskrittspartiet i dag, men er vararepresentant til Oslo bystyre for oss. Det er ikke naturlig for partiet sentralt å kommentere denne saken, og vi henviser til fylkeslaget, sier kommunikasjonssjef Andre M. Larsen i Fremskrittspartiet til VG. (NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2