Lunde Pedersen-sprekk ødela medaljesjansen

Nordmannen gikk godt i 9500 meter, men det ble bare nesten i skøyte-VM.

HOLDT IKKE TIL MÅL: Kreftene til Sverre Lunde Pedersen varte bare i 9500 meter. (AP Photo/Peter Dejong)

Skøyteløperen Sverre Lunde Pedersen hadde los på VM-bronsen på 10.000 meter, men fikk det tungt på tampen og ble nummer fire i Heerenveen torsdag med tiden 13:12.40.

Nordmannen så lenge ut til å gå et medaljeløp på mesterskapets første dag. Alt pekte riktig vei helt fram til distansens to siste runder. Lunde Pedersen lå 2,6 sekunder foran tyske Patrick Beckert, men da sa det stopp for nordmannen som tydelig hadde fått det.

22-åringen måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplassen. Han endte 1,45 sekunder bak bronsevinneren Beckert. Den nederlandske stjernen Jorrit Bergsma innfridde på hjemmebane vant på tiden 12:54.82 - han slo landsmannen Erik Jan Kooiman med 7,75 sekunder.

Pedersen slo russiske Aleksandr Rumjantsev i nest siste par, men det var en fattig trøst.

Tidligere torsdag gikk Ida Njåtun inn til en 11. plass på 3000 meter. Asker-jenta klokket inn til tiden 4.12,00. Hun var et godt stykke bak de aller beste i VM-premieren.

Det skilte 9,83 sekunder opp til den tsjekkiske vinneren Martina Sablikova, som slo den hjemmefavoritten Ireen Wüst med 1,29 sekunder. (©NTB)