«Onkel Skrue» og kjent politiker pågrepet i Oslo

Heleritiltalte Imran Saber ble tirsdag pågrepet i en aksjon mot en bolig i Oslo. Det samme ble en kjent Oslo-politiker. De er begge siktet for grovt heleri. 

TATT: Imran Saber var en del av Nokas-dømte David Toskas krets. Han møtte ikke opp sa straffesaken mot ham skulle starte 6. januar i år. Foto: TV 2
TATT: Imran Saber var en del av Nokas-dømte David Toskas krets. Han møtte ikke opp sa straffesaken mot ham skulle starte 6. januar i år. Foto: TV 2

36-åringen – ofte omtalt som «Onkel Skrue» – er en venn av Nokas-dømte David Toska.

– Vi har pågrepet to personer etter mistanke om grovt heleri. Det gjelder et meget betydelig pengebeløp i millionsklassen fra 2005 og fram til i dag, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til TV 2. 

I tillegg til Imran Saber, er en kjent politiker pågrepet og siktet for det sammen, grov helleri.

– Begge sitter i arresten aventer på politiavhør, sier Riegels til TV 2.

Politiet har gjennomført ransaking på flere privat– og forettningsadresser i løpet av dagen.

– Det er gjort flere beslag og noen av disse beslagene er gjort for å sikre krav om verdiinndragning, sier Riegels til TV 2.

Det var NRK som først meldte om saken.

«Onkel Skrue»

Imran Sabers advokat Øystein Storrvik bekrefter overfor TV 2 at hans klient er pågrepet.

– Han er i Oslo og jeg er på vei bort for å snakke med ham nå. Jeg har fått vite grunnlaget for pågripelsen, men kan ikke kommentere det nå, sier Storrvik.

Saber er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner. Rettssaken skulle startet i Oslo tingrett tirsdag 6. januar i år, men da møtte han ikke opp. Dermed ble saken utsatt.

Imran Saber er tidigere straffedømt flere ganger. Blant annet ble han i Wonderboy-saken dømt til tre års fengsel for heleri av over 4 millioner kroner etter Nokas-ranet, samt innførsel av 100 kilo hasj.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2