Johansen-scoring da Celtic avanserte i FA-cupen

Ronny Deilas menn med sju kamper uten baklengsmål.

NORSK GLIS: Stefan Johansen kunne smile etter scoringen lørdag. Foto: Scanpix

Dundee - Celtic 0-2:

Ronny Deila og Celtic holder stø kurs mot tre skotske titler etter 2-0 over Dundee i FA-cupens 5. runde lørdag.

Det var Glasgow-lagets sjette seier på rad i 2015. Deilas menn vant byderbyet mot Rangers i ligacupsemifinalen sist helg, og nå er de klare for kvartfinale i FA-cupen.

Manageren er ikke den eneste nordmannen som gjorde sine saker bra lørdag. Stefan Johansen var svært delaktig i seieren og scoret 2-0-målet like etter pause.

I sin 50. kamp fra start for Celtic var midtbanemannen også nær scoring ved flere anledninger. I det 43. minuttet ble et godt skuddforsøk blokkert, mens et Johansen-innlegg etter timen ble slått i tverrliggeren av Dundee-keeper Scott Bain.

I det hele tatt ble det en komfortabel seier for Celtic, som tok ledelsen allerede i det sjette minutt ved Leigh Griffiths. Han stanget inn den presise ballen fra den tidligere Rosenborg-backen Mikael Lustig.

Celtic fortsatte å male på for nok en scoring utover i annen omgang, men det ville seg ikke en tredje gang. Johansen spilte samtlige minutter for gjestene. (©NTB)