Lag en deilig sjokoladekake til helgen

Her kan du se hvordan Wenche i God morgen Norge gjør det!

Gabriels sjokoladekake:

Kaken kan gjerne bakes dagen før den skal servers. La den stå kjølig natten over, og la kaken bli temperert (stå ca. 1 time i romtemperatur) før servering.
Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form på 26/28 cm.

Dette trenger du:

8 egg
9 dl sukker
500 g smeltet smør
12 dl hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
6 ss kakao
5 dl melk

Glasur/sjokoladekrem:
300 g smeltet smør
7-8 ss kaffe
200 g mørk sjokolade 70%
200 g lys sjokolade / melkesjokolade
500 g melis
4 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 180 grader.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
Bland smeltet smør (ca. 30 grader) inn i eggedosisen.
Sikt sammen det tørre, og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken.
Rør til en glatt røre.
Hell røren i en bakepapirkledt langpanne.
Stek i varm stekeovn, nederste rille, i 30 -40 min.
Avkjøl kaken før glasuren smøres over.
Glasur/smørkrem:
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn kaffe og hakket sjokolade og la sjokoladen smelte, ikke koke!
Sikt i melis og vaniljesukker, og visp til glasuren blir glatt og blank.