L'Abée-Lund beste norske i Anterselva

Henrik L'Abée-Lund ble beste norske på sjetteplass på torsdagens skiskyttersprint i Italia. Tyske Simon Schempp vant.

SJETTEPLASS: Henrik L'Abée-Lund gikk inn til en sjetteplass på torsdagens sprint i Anterselva. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Schempp, som vant begge rennene i Anterselva i fjor, skjøt feilfritt og var til slutt 14 sekunder foran Jevgenij Garanitsjev på annenplass. Jakov Fak fra Slovenia ble nummer tre, slått med 20,1 sekunder med en strafferunde.

Henrik L'Abée-Lund skjøt feilfritt på både liggende og stående skyting, men havnet likevel 33,2 sekunder bak i mål.

Det så lenge ut som Ole Einar Bjørndalen hadde gjort et bra løp, men flere av konkurrentene passerte ham mot slutten. Nordmennene fortsetter dermed å slite i høyden i Anterselva. De har ikke vunnet der siden 2009.

Bjørndalen hadde feilfri skyting på liggende og holdt bra fart i sporet. På stående skyting bommet han en gang, og dermed ble det bare niendeplass – 43,2 sekunder bak den suverene tyske vinneren.

Alexander Os bommet en gang på liggende, men var feilfri på stående og endte 1.19 minutter bak på en 24. plass som tredje beste norske løper. (©NTB)