Har funnet flyskroget til AirAsia-flyet

Dykkere fra den singaporske marinen har funnet flykroppen fra AirAsia-flyet som styrtet i Javasjøen i desember.

FLYKROPPEN: Singapores forsvarsminister Ng Eng Hen publiserte onsdag flere bilder av flyskroget på sin Facebook-profil.
FLYKROPPEN: Singapores forsvarsminister Ng Eng Hen publiserte onsdag flere bilder av flyskroget på sin Facebook-profil.

Det opplyser Singapores forsvarsminister onsdag. Flyets skrog ble lokalisert tirsdag på bunnen av Javasjøen. Dykkere har fotografert vraket.

Samtidig la forsvarsminister Ng Eng Hen ut flere bilder av flykroppen på sin Facebook-side. Bildene viser deler av vingene og skroget med tekst som samsvarer med dekoren på det havarerte flyet.

– Ulykken er en tragisk hendelse som førte til tap av mange liv. Jeg håper at nå som flykroppen er lokalisert, kan ofrenes familie oppleve en slags avslutning på saken og at dette kan gjøre sorgen lettere å bære, skriver forsvarsministeren.

AirAsia-flyet hadde 162 mennesker om bord da det styrtet i Javasjøen 28. desember. Dårlig vær med sterk vind, høy sjø og grumsete vann har gjort søkearbeidet vanskelig. Hittil er 48 mennnesker funnet døde. De fleste omkomne antas å befinne seg inne i flykroppen.

Det indonesiske militæret har offentliggjort en video som viser hvordan dykkere henter opp taleregistratoren fra det havarerte flyet. Undervannsbildene er tatt på om lag 40 meters dyp og viser flere vrakdeler fra maskinen.

Data fra taleregistratoren og ferdsskriveren blir nå analysert i håp om at det vil gi svar på hva som forårsaket ulykken.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2