Klassekampen: Northug må trolig sone under VM

Petter Northug må trolig sone dommen for promillekjøring allerede under Ski-VM i Falun neste måned, skriver Klassekampen.

KAN MISTE VM: I følge Klassekampen må Petter Northug trolig sone fengselsdommen sin mens VM i Falun går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAN MISTE VM: I følge Klassekampen må Petter Northug trolig sone fengselsdommen sin mens VM i Falun går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Avisen sitter på informasjon som tyder på at Northug blir nødt til å sone fengselsstraffen om kort tid.

Dermed ser det ut til at verdensmesterskapet ryker for den norske skistjernen, skriver avisen.

Northug krasjet 4. mai i fjor bilen sin i Trondheim. Han rømte fra stedet og etterlot en kamerat med lettere skader. I avhør avga Northug falsk forklaring ved å anklage passasjeren for å ha kjørt bilen. 9. oktober ble Northug dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for sonet varetekt.

Han ble også fratatt førerkortet på livstid, noe som i praksis betyr fem år, og fikk en bot på 185.000 kroner.

Soning nært forestående
Normalt skal det gå to måneder fra Kriminalomsorgen har mottatt en rettskraftig dom til domfelte skal begynne soningen. Ifølge Klassekampens opplysninger fikk Kriminalomsorgen i Trondheim, som har ansvaret for gjennomføring av soning med fotlenke, Northug-saken på sitt bord i november i fjor.

Det betyr at soningen er nært forestående, med mindre skiløperen får særbehandling, skriver avisen.

Men verken Sør-Trøndelag friomsorgskontor eller Kriminalomsorgen region nord har per i dag mottatt noen søknad om utsettelse av soningen.

Flere kilder i Kriminalomsorgen har overfor avisen uttrykt bekymring for at saken skal skape et inntrykk av at en idrettskjendis får særbehandling. Friomsorgsleder Tore Råen slår fast at Northug ikke vil få noen form for særbehandling.

– Har ikke hørt noe fra kriminalomsorgen
– Jeg kan bekrefte at vi representerer Petter Northug i denne saken, men vi har ikke hørt noe fra kriminalomsorgen. Men de kan jo ha tatt direkte kontakt med Northug, sier Rasmus Brodtkorb i advokatselskapet Prétor. 

Brodtkorb vil heller ikke si noe om hvorfor de har søkt om utsettelse. 

– Jeg vil ikke si mer om denne saken, sier Brodtkorb, og viser videre til Northugs manager, Are Sørum Langås.

Langrennssjefen: – Regner med det ordner seg
Heller ikke langrennssjef Åge Skinstad er særlig snakkesalig. 

– Jeg har egentlig ingen kommentar til den saken ettersom det er Are Sørum Langås som holder på med den, men jeg tror det kommer til å ordne seg fint, sier Skinstad til TV 2.

Landslagstrener: – Ikke hørt noe om det
– Jeg har ikke hørt noe om det. Jeg forholder meg ikke til media, sier landslagstrener Trond Nystad til TV 2.

– Kan det stemme?

 –  Vi har et rettssystem i Norge som tar de avgjørelsene som må tas. Vi må forholde oss til det. Det er ikke vår jobb å bestemme hvor og når. Jeg håper fornuften seirer, og at han får lov til å gå mesterskapet han har trent for.

Northugs manager: –Forholder oss til saksgangen
– Petter har ikke fått noen dato for soning av dommen. Vi forholder oss til saksgangen og dersom det skulle være behov for å søke om utsettelse vil vi gjøre det, sier Petter Northugs manager Are Sørum Langås til TV 2.

(NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2