Ikke rart denne vekker oppsikt på campingplassen

Noen nøyer seg ikke med en vanlig bobil!

Egil Aadahl vekker oppsikt når han kommer rullende inn på campingplassene. Her snakker vi bobil i størrelse XXL! Foto: Lars Antonsen, an.no/ANB
Egil Aadahl vekker oppsikt når han kommer rullende inn på campingplassene. Her snakker vi bobil i størrelse XXL! Foto: Lars Antonsen, an.no/ANB

Vi skriver ikke bare om biler her på broom.no. Bobil og caravan har også vært en viktig del av stoffmiksen vår, helt siden starten. 

Når året nå snart er over, har vi tatt en titt på hvilke artikler som har vært mest populære. Og innenfor kategorien "Bobil og caravan" er det mange som har engasjert mange lesere, her skal du få vår Topp 3:

Vært turbuss

Mest lest i 2014 er intervjuet med Egil Aadahl fra Nordland. Han har brukt to år på å bygge en bobil helt utenom det vanlige:

1998-modellen Volvo klasse 3 ble funnet på Finn og har gått som turbuss mellom Bodø og Narvik i regi av SB Nordlandsbuss. Nå er det privateid, og selv om den bruker 2,5 liter på mila er den absolutt til å leve med rent driftsøkonomisk.

– Gjør store øyne 

Egil har kjørt bilcross i over 20 år, og legger ikke skjul på at bussen er et ledd i den satsingen.

– Den er fin å ha i Dråvika når vi jobber dugnad på banen eller for å ligge over i løpshelgene, sier Aadahl, til Avisa Nordland.

Her er det kjøkken med god plass rundt bordet, stort kjøleskap og komfyr. 

– Det går stort sett greit når vi kommer på campingplassene, men det kan være greit å nevne at denne er litt mer enn en vanlig bobil når man reserverer plass. Mange gjør store øyne når vi kommer inn på campingen med denne, flirer Egil.

Klikk her for å lese hele artikkelen

Campingvogn, eller?

Nest mest lest på bobil- og caravanfronten handler om en campingvogn som vel strengt tatt ikke er en campingvogn. 

Når vi hører ordet campingvogn, tenker vi jo gjerne litt mer tradisjonelt, ofte hvite – og ikke minst med hjul, slik at de lett kan flyttes. 

Her derimot, skal du nok tenke deg grundig om får du bestemmer deg for "bryte" leir. Det blir fort veeeeldig kostbart og ikke minst slitsomt.

To bad

Vi snakker "mobilt" hus av typen Willerby Boston – dette eksemplaret er en 2012-modell som måler nesten 14 meter i lengde og 6,5 meter i bredde.

Det gjør at du blant annet får plass til 2 soverom med doble senger, 2 bad og store walk in closets.

Det er dessuten innlagt vann og avløp, varmepumpe og vinterisolering.

Klikk her for å lese hele artikkelen

Ikke lett å se

Da snakker vi langt mer diskrete saker i den tredje mest leste artikkelen vår om bobil og caravan i 2014.

Her handler det om campingbil, og en helt ny utgave fra Mercedes. Den kan nok langt på vei beskrives som campingbilen for de som helst ikke vil innrømme at de har campingbil. Det er nemlig ikke lett å se det utenpå. 

Oppdagelsesreisende

Mercedes har her fått med seg Westfalia, som etter svært mange års erfaring er anerkjente i campingsammenheng.

Sammen har de laget Mercedes V-klasse Marco Polo. Naturligvis oppkalt etter den legendariske italienske handels- og oppdagelsesreisende sjømannen som levde for mer enn 700 år siden.

Sjekk hvordan den ser ut inni – her kan du lese hele artikkelen