Funn i Orderud-saken legges ut på nettet

Nye funn i Orderud-saken skal legges ut på nettet for at alle skal kunne se hva som er grunnlaget når saken blir begjært gjenopptatt, sier privatetterforsker Tore Sandberg.

NYE FUNN: Veronica Orderud og mannen Per ble dømt for drapene i kårboligen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NYE FUNN: Veronica Orderud og mannen Per ble dømt for drapene i kårboligen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi mener jo at det er grunnlag for at Per og Veronica Orderud skal få prøve saken sin igjen. Fra vårt ståsted er det da viktig at de i befolkningen som ønsker å sette seg nærmere inn i dette materialet, har en mulighet til å se den presentasjonen, sier Sandberg til NRK.

I november 2011 trakk Per og Veronica Orderud sin gjenopptakelsesbegjæring etter sju år, fordi de ønsket videre etterforskning av saken før den blir behandlet.

Ekteparet hadde allerede da engasjert privatdetektiv Tore Sandberg til å gå gjennom etterforskningsmaterialet i saken. Sandberg sier til NRK at saken blir begjært gjenopptatt i januar.

Ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) ble skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus natt til 22. mai 1999.

Anne Orderud Pausts lillebror, Per og hans kone Veronica Orderud ble i Eidsivating lagmannsrett 5. april 2002 dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap. Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød ble dømt til henholdsvis 16 og 18 års fengsel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2