Deila tror ikke han kan hente Ødegaard

– Det tror jeg blir vanskelig, sier Celtic-manageren.

TROR IKKE PÅ GJENFORENING: Celtic-trener Ronny Deila kan ikke se hvordan skottene kan konkurrere med storklubbene om underskriften til sin tidligere elev i Strømsgodset, Martin Ødegaard. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Celtic - Dundee 2-1:

Ronny Deilas Celtic er i storform. Lørdag forsvarte laget hans tabelltronen da Dundee ble slått 2-1 på hjemmebane.

Etter kampen måtte nordmannen blant annet svare på spørsmål om landsmann og tidligere elev i Strømsgodset, Martin Ødegaard.

Deila tror ikke han kan konkurrere med storklubbene om stortalentets underskrift.

– Det tror jeg blir vanskelig. Det er ikke lett. Da må vi i hvert fall love ting som ikke de kan, sier Deila til NTB.

Koker rundt Ødegaard

Siden Ødegaard slo gjennom for Deilas tidligere klubb Strømsgodset i sommer, har det kokt rundt den norske 15-åringen. De fleste storklubbene i Europa skal være interesserte, med de spanske gigantene Real Madrid og Barcelona blant de hyppigst nevnte de siste månedene.

Også Celtic har vært nevnt som en mulig reisemål for det norske stortalentet. Mye på grunn av koblingen Deila har til Strømsgodset. Det var også Celtic-manageren som ga Ødegaard hans første sjanser på A-lagsnivå. Men nå har altså Deila nærmest gitt opp å gjenforenes med den ferske landslagsspilleren.

Det er ventet å bli hard kamp om Ødegaard når overgangsvinduet åpner i januar. Drammenseren har kontrakt med Strømsgodset ut 2015-sesongen.

Femte strake for Celtic

Deila kan likevel glede seg over at Celtic tok nok en seier i skotsk Premier League.

Like før pause sendte angriperen Anthony Stokes vertene i føringen. Et frispark fra Kris Commons fant veien fram til Stokes, som headet ballen kontrollert i mål.

Og ni minutter etter pause doblet den svenske storscoreren John Guidetti ledelsen til 2-0. Etter et fint forarbeid av James Forrest fikk Guidetti til et skudd som gikk under Dundees keeper og i mål.

Da så det ut til å bli en kontrollert seier for Deilas mannskap. Men like etter sørget David Clarkson for ny spenning i kampen da han satte ballen i mål for gjestene.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke. Dermed kunne Celtic notere seier nummer fem på rad, noe som betyr at laget fortsatt ligger øverst på tabellen. Like bak følger Inverness og Dundee United, som begge vant på hjemmebane lørdag.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic. Jo Inge Berget ble sittende på benken. (©NTB)